De lading op het dak moet goed zijn bevestigd. Door het vervoer van lading veranderen de rijeigenschappen.
De toelaatbare dakbelasting voor uw wagen bedraagt 100 kg. De dakbelasting bestaat uit het gewicht van het dakdragersysteem, de opbouwdelen en de lading.
ATTENTIE!
- De lading op het dak moet goed zijn bevestigd - gevaar voor ongevallen!
- Lading gelijkmatig op het dakdragersysteem verdelen en de maximale breedte van het dakdragersysteem niet overschrijden - gevaar voor ongevallen!
- U mag de toelaatbare dakbelasting, de toelaatbare aslasten en het maximaal toelaatbare gewicht van uw wagen in geen geval overschrijden - gevaar voor ongevallen!
- Aanbouwdelen pas op het dakdragersysteem aanbrengen, nadat u het dakdragersysteem op de wagen hebt gemonteerd - gevaar voor ongevallen!
- Let erop dat bij het transport van zware en grote voorwerpen op het dakdragersysteem de rijeigenschappen door verplaatsing van het zwaartepunt en door de grotere luchtweerstand wijzigen - gevaar voor ongevallen! Daarom beslist uw rijstijl en snelheid aan de omstandigheden aanpassen. Wij adviseren u een maximale rijsnelheid van 130 km/h aan te houden.
- Door de montage van een dakdragersysteem met of zonder aanbouwdelen verandert de hoogte van uw wagen. Hierop moet beslist worden gelet, bijvoorbeeld bij het inrijden van garages, het rijden door tunnels en onderdoorgangen - gevaar voor ongevallen!
Voorzichtig!
- Let erop dat de geopende achterklep niet tegen de lading op het dak stoot. Bij wagens met elektrische achterklepbediening* zo nodig de openingsstand van de achterklep aanpassen Link.
- Om beschadigingen te voorkomen, de dakdragers en eventuele gemonteerde opbouwdelen voor het gebruik van een wasstraat verwijderen.
Milieu
Vaak blijven de dakdragers gemakshalve gemonteerd, zelfs als dit systeem niet meer wordt gebruikt. Door de grotere luchtweerstand verbruikt uw wagen onnodig brandstof. Daarom het dakdragersysteem na gebruik verwijderen.